
Market Visit and Cooking Class (in English or Spanish)
1 julio 2023, 11:30 - 31 diciembre 2024, 14:30
35,00€ – 95,00€
This experience takes place all year round, usually from Tuesdays to Saturdays and is available for 2 to 12 people – please do contact us first to check availability by filling in the form below or do call us /what’s app on +34 620 071 174 to discuss further (English/Spanish speaker).
Actividad disponible durante todo el año normalmente de martes a sábados para 2 a 12 personas – por favor comprobar disponibilidad antes de adquirir entrada. Solicita más información rellenando el formulario que aparece abajo, o llámanos /what’s app al +34 620 071 174.
- Visit to the market + cooking class / Visita al mercado y clase de cocina: starts at / comienza a las 11:30
- Cooking class only / solo clase de cocina: starts at / comienza a las 12:30
- Menu*:
– Mejillones al Godello: mussels cooked in Godello wine
– Volandeiras con jamón: baby scallops with serrano ham
– Paella of squids and cockles: paella con calamares y berberechos
– Santiago cake (almond cake): tarta de Santiago (almendra)
You are a tourist in La Coruña, you have friends visiting you in town, you are coming on a cruise to spend the day or you just would like to spend a different and lovely day…whatever your reason, enjoy a unique experience with our Galician cooking class. We also offer the full experience with a visit to our local market before the cooking class.
Estáis de turismo por Coruña, tenéis alguien de visita, venís de crucero o simplemente queréis pasar un día diferente y divertido…sea cual sea la razón, disfrutad de una experiencia única con nuestra clase de cocina gallega predecida, si lo deseáis, de una visita al mercado.
We’ll meet first at Pencil & Fork first (c/Alfredo Vicenti 29) to have a coffee. With our local foodie, we will then visit the best fish and seafood market in Spain (and probably one of the best in the world in terms of product quality) at the Plaza de Lugo. We will see the great variety of seafood and fish just coming fresh from the boats every day, ready for selling. Our very well-known market also hosts a second floor for meat and poultry, and a third one for veggies and fruits.
Quedaremos primero en Pencil & Fork (c/Alfredo Vicenti 29) para tomar un café. Con nuestro foodie local, visitaremos el mejor mercado de pescado y marisco de España (y probablemente del mundo en cuanto a cualidad de producto) en la Plaza de Lugo. Veremos la gran variedad de marisco y pescado que llegan cada día super frescos directos del mar. El mercado también tiene una segunda planta dedicada a carne y embutidos, y una tercera para frutas y verduras.
We will be witnesses of the trading environment with the locals. A great opportunity to learn about the Galician gastronomic culture. The guide will buy all the products we will need for the cooking session and we will return to our kitchen, just a few minutes’ walk from the market. Once there, we will be ready to roll up our sleeves and start cooking our lunch. All recipes will be shared after the experience.
Seremos testigos de un ambiente vibrante con los comerciantes locales. Una oportunidad estupenda para conocer la cultura gastronómica gallega. El guía comprará todos los productos que necesitaremos para nuestra sesión culinaria y regresaremos a nuestra cocina, a tan solo unos minutos caminando del mercado. Una vez que lleguemos, ya estaremos listos para empezar a cocinar. Todas las recetas serán compartidas.
What a better way to finish our gastro experience than by eating everything we have prepared ourselves with a nice glass of local wine or beer, of course. Tea or coffee are also included. The whole experience will last from 11:30 until 14:30. Are you in?
Terminaremos nuestra experiencia gastronómica de la mejor de las maneras: comiendo todo lo que hemos preparado nosotros mismos con un buen vino o cerveza locales. También se incluye té o café. La duración de la experiencia será en total de unas tres horas aproximadamente, de 11:30 a 14:30. ¿Os apuntáis?
*The menu may vary according to season and the market. El menú puede variar de acuerdo a la temporada y el mercado
CANCELLATION POLICY
Cancellations made 72 hours or more in advance of the event date will receive a 100% refund. Otherwise, a voucher of the same amount will be offered in order to book future activities. Cancellations made by the organiser will incur on a 100% refund.
POLÍTICA DE CANCELACIÓN
En caso de cancelación por parte del cliente, se devolverá el importe hasta 72 horas antes del comienzo de la actividad. Si la cancelación se produjese dentro de las 72 horas antes, se ofrecerá un bono para futuras actividades. En caso de cancelación de la experiencia por parte del instructor, se devolverá el dinero en cualquier caso.